Veiligheid

Nedelko is specialist op het gebied van veiligheid op het werk. Veiligheidssignalisatie is hierbij onmisbaar bij bescherming tegen ongevallen. Het doel van veiligheidssignalisatie is om op een snelle en gemakkelijke manier de aandacht te vestigen op voorwerpen en situaties die bepaalde gevaren kunnen veroorzaken. Nedelko biedt een professioneel assortiment preventieve middelen, waarmee je ongevallen helpt voorkomen. Daarnaast hebben we producten die te gebruiken zijn tijdens calamiteiten, zoals onze veiligheidsdouches. Dit om snel te kunnen handelen en daarmee erger te voorkomen. 

Download hier onze folder Veilingheidsoplossingen

Alle categoriën

Veiligheid en gevaarlijke stoffen

Binnen sommige werkomgevingen kan men in aanraking komen met gevaarlijke stoffen. Denk hierbij aan giftige stoffen zoals asbest, explosieve of chemische stoffen. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom van groot belang om zo veilig mogelijk met deze gevaarlijke stoffen te kunnen werken. Producten die hierbij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld veiligheidspictogrammen. Deze geven aan voor welk gevaar er uitgekeken moet worden. Wanneer er onverhoopt toch een ongeval plaatsvindt, kan de werknemer gebruik maken van een veiligheidsdouche. Deze nooddouche kan namelijk de onaangenamen gevolgen van een calamiteit voorkomen of verminderen. Nedelko nooddouches kenmerken zich door gebruiksgemak, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Perfect voor industrieel gebruik.

Mechanische en elektrische gevaren

De Lockout Tagout (LOTO) procedure is bedoeld om medewerkers te beschermen tegen het onverwachts vrijkomen van energie bij het uitvoeren bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Dit kunnen zowel mechanische als elektrische gevaren zijn. Bij een Lockout Tagout procedure voor mechanische gevaren, zoals kogelkranen, handwielafsluiters, vlinderkleppen, stuurwielen en afsluiters, worden de zogeheten lockouts geplaatst op energiecontrolepunten van de energiebron, waarna deze worden vergrendeld met een veiligheidshangslot, gemarkeerd met een veiligheidstag. Op deze manier wordt de energietoevoer onderbroken en zijn onderhoudswerkzaamheden veilig te ondernemen.

Naast mechanische gevaren, zoals bewegende delen op machines, zijn er ook elektrische gevaren te vinden op de werkvloer. Denk hierbij aan stekkers, elektrische installaties, zekeringen en automatenschakelaars. Wanneer deze afgesloten worden voor onderhoud of schoonmaak, is het van groot belang dat deze energiebronnen niet meer ingeschakeld worden ten tijden van de werkzaamheden. Hiervoor dient men Lockout Tagout procedure voor elektrische gevaren in werking te stellen. Deze speciale lockouts vergrendelen de energiebron en voorkomen inschakeling doordat ze worden afgesloten met een veiligheidshangslot. Gebruik de lockouts van Brady en MasterLock om elektrische gevaren op een juiste manier te vergrendelen.

Veiligheid op de werkvloer

In de Arbowet staan specifieke regels over veiligheid op de werkvloer. Naast dat een veilige werkplek wettelijk verplicht is, is het ook belangrijk voor de gezondheid van het bedrijf. Met de juiste producten is het mogelijk een veilige werkomgeving te creëren voor werknemers. Bescherm kabels met de kabelbruggen of veiligheidshaken, zodat men niet kan struikelen of machines niet achter losliggende snoeren kunnen blijven hangen. Voor de wat kleinere kabelbomen kan er gebruik worden gemaakt van een kabelbinder, kabelklem, klittenband en ons handige spiraalband.

Naast struikelgevaar, bestaat er op de werkvloer slipgevaar of uitglijgevaar. Gladde oppervlakten als gevolg van chemicaliën, vocht en/of vetten zijn een belangrijke oorzaak van dit soort ongevallen. Om deze situaties tegen te gaan, is een antislip product de oplossing. Mocht er onverhoopt toch een vloeistof gelekt hebben waar geen antislip product ligt, gebruik dan een van onze absorptiematerialen. Voor iedere situatie en vloeistof is er een passend product.

Persoonlijk advies van een veiligheidsspecial

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends