Lockout Tagout

Dankzij het Lockout Tagout pakket van Brady kunnen ongevallen worden voorkomen. Elk jaar raken duizenden arbeiders, al dan niet dodelijk, gewond bij herstelwerkzaamheden en onderhoudswerken aan installaties, industriële krachtbronnen en machines. Veel ongevallen worden veroorzaakt door onvoldoende vergrendeling van de energietoevoer. Lockout Tagout is dé manier om te vermijden dat energie op een onverwachte manier vrijkomt.

Alle categoriën

Lockout Tagout procedure

Elk jaar gebeuren er duizenden ongevallen tijdens het uitvoeren van reparatie- of onderhoudswerkzaamheden. De meeste van die ongevallen zijn te voorkomen door gebruik te maken van Lockout Tagout. Bij het uitvoeren van Lockout Tagout veiligheidsprocedures wordt gebruik gemaakt van veiligheidshangsloten, mechanische vergrendelingen, elektrische vergrendelingen en veiligheidstags.

Door gebruik te maken van Lockout Tagout van Brady of Masterlock verminder je de kans op arbeidsongevallen. Je vergrendelt hiermee de energiebron en voorkomt dat deze energie onverwacht vrijkomt. Naast een goede preventie tegen dergelijke arbeidsongevallen kan het Lockout Tagout assortiment ook tijdsbesparing opleveren bij onderhoud en schoonmaak van jouw machinepark.

 

LOTO wetgeving

Wegens veiligheids- en gezondheidsaspecten zijn er voor werknemers minimumvoorschriften vastgesteld door de EU waaraan arbeidsmiddelen moeten voldoen. Deze maatregelen (Europse richtlijn 89/655/EEG) moeten er zorg voor dragen dat de machines die in de onderneming worden gebruikt veilig zijn voor de werknemers en de gezondheid daarbij niet in gevaar kunnen brengen.

 


Het Amerikaanse OSHA voorschrift “gevaarlijke energie onder controle” (LoTo) bepaalt dat het vereist is dat werkgevers een programma opstellen en procedures gebruiken voor het aanbrengen van gepaste vergrendelings- en markeringsinrichtingen aan isolatieschakelaars en het anders ziens buiten werking stellen van machines of apparatuur ter voorkoming van het onverwacht inschakelen, starten of vrijkomen van opgeslagen energie om letsel aan medewerkers te voorkomen.

 

Aan de slag met Lockout Tagout

Sta je op het punt om te starten met Lockout Tagout of heb je behoefte aan advies dan komen wij graag bij je langs. Onze ervaren specialisten weten welk product je het best en meest effectief in kunt zetten. Ook als je reeds gebruik maakt van onze producten dan bekijken wij graag hoe je dit eventueel kunt verbeteren. Lockout Tagout producten van Nedelko zijn snel leverbaar, robuust, eenvoudig in gebruik en effectief!

 

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends