Atkore Flexicon

Atkore Flexicon is fabrikant van een zeer uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig programma beschermslangen en koppelingen t.b.v. elektrische bedrading c.q. bekabeling. Het complete gamma bestaat uit: metalen, metaal met kunststof mantel en volkunststof beschermslang. Bovendien zijn deze in diverse kwaliteiten leverbaar, waaronder een U.V. bestendige uitvoering en een halogeenvrij vlamvertragend type.

Naast de beschermslangen is een breed assortiment koppelingen beschikbaar in de volgende materialen:

 • Volkunststof
 • Vernikkeld koper
 • RVS 316

De koppelingen kunnen geleverd worden met zowel PG aansluiting als metrische aansluitdraad in rechte en haakse uitvoering. De volkunststof beschermslangen en bijbehorende koppelingen kunnen zowel in grijs als zwart geleverd worden. Tevens zijn er beschermslangen en koppelingen die voorzien zijn van het UL/CSA keurmerk.

Het leveringsprogramma bevat verder: slangbevestigingselementen, converter reducers, enlargers, afdichtingsringen, moeren en gereedschap. Kortom, het Flexicon programma biedt tal van oplossingen met betrekking tot kabel- en draadbescherming en is bovendien zeer montagevriendelijk. Je kan de Flexicon producten voor verschillende toepassingsgebieden gebruiken, waaronder in de machinebouw, scheepsbouw, paneelbouw en carrosseriebouw.

Nieuw: Hygenic Range

Het nieuwe Hygienic Range (HR) systeem bestaat uit 10 verschillende flexibele beschermslangen voor hygiënische toepassingen, welke verkrijgbaar zijn in IP66, IP67, IP68 & IP69 uitvoeringen.

De HR flexibele beschermslangen hebben een speciaal hygiënisch ontwerp en voldoen aan de EN1672-2 en EN ISO 14159 normen. Ze beschermen kritische stroom- en datakabels tegen schade welke veroorzaakt kan worden door mechanische, elektrische of omgevingsinvloeden. Binnen het assortiment vind je ook bijbehorende hygiënische, roestvrijstalen fittingen, verbindingsdozen en accessoires. Dit resulteert in een compleet systeem dat ideaal is voor de voedsel en dranken industrie en farmaceutische toepassingen. Alle producten zijn corrosiebestendig en vervaardigd van door de FDA goedgekeurde grondstoffen.

Efficiënte reiniging

De producten hebben een glad en gemakkelijk te reinigen oppervlak. Dit maakt efficiënte reiniging van hygiënische apparatuur en machines mogelijk, zonder het productieproces te onderbreken. Het HR systeem beschermt tegen de opbouw van microben en bacteriën en zorgt er tegelijkertijd voor  dat reinigingsprocessen de werking van de apparatuur niet beschadigen of in gevaar brengen.

De voordelen van het HR systeem op een rijtje
 

 • Speciaal hygiënisch ontwerp
 • Hoge treksterkte
 • Glad en goed te reinigen oppervlakte
 • Corrosiebestendig
 • Hoge chemische en thermische weerstand
 • Snelle en gemakkelijke installatie
   

Om de brochure Hygiënische kabelbescherming te bekijken klik hier.
Om de brochure Aansluitboxen te bekijken klik hier.


Als Atkore Flexicon specialist kunnen wij jou helpen om de oplossing te vinden die het beste bij jouw situatie past.

Atkore Flexicon
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +32 3 826 99 99
Plaats een order

Relevante series

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Relevant toepassingsgebied