Draad- & kabelcodering

De draad- en kabelcodering van Brady en ProLabel zorgt voor een heldere, duidelijke en duurzame codering. Het assortiment bestaat uit (zelflaminerende) labels, tags, krimpkousen (sleeves) en kabelvlaggetjes, welke een groot aantal draad- en kabelmerkertoepassingen kennen. De artikelen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en materialen en kunnen beprint worden met één van de labelprinters uit het assortiment.

Alle categoriën

Kabel labels

Het juist coderen van kabels zorgt voor overzicht en duidelijkheid. Soms is het niet helemaal duidelijk welke kabel waarvoor gebruikt wordt. Door kabel labels te gebruiken worden kabels sneller geïdentificeerd, waardoor storingen sneller opgespoord worden en kabels sneller getraceerd kunnen worden. Je bespaart dus kostbare tijd wanneer je de juiste labels en codering gebruikt. Het assortiment van Nedelko bevat een groot aantal soorten kabel labels, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke toepassing.

Voordelen kabel labels

Draadcodering en kabelcodering zorgt ervoor dat installaties overzichtelijker zijn, doordat iedere kabel traceerbaar is. In plaats van de hele kabel te volgen om te zien waar de kabel heen leidt en bij past, kun je dit door het label te bekijken en hierdoor in één oogopslag zien welke kabel bij welke installatie hoort. Door de snelle identificatie van kabels, snoeren en draden zijn storingen sneller te herleiden en op te lossen. Dit scheelt enorm veel werk en kosten.

Een bijkomend voordeel van kabel labels is dat veel labels pas na installatie toegevoegd kunnen worden. Zo kun je eerst de ene klus afmaken, waarna je pas begint met het juist identificeren van de kabels. Denk bijvoorbeeld aan wikkellabels of onze algemene draadcodering. Uiteraard kun je ook iedere kabel meteen coderen. Met onze handige labelprinters kun je gelijk alle gewenste labels printen op diverse materialen. Deze kabel labels kun je direct toepassen. Op deze manier raak je nooit de draad kwijt.

Soorten kabel labels

Met de verschillende soorten kabel labels van Brady en ons eigen merk ProLabel, is er voor iedere kabel, draad of snoer een passend identificatie label te vinden.

De meest toegepaste vorm van draad en kabelcodering zijn onze zelflaminerende labels. Deze kabel labels zijn zeer gebruiksvriendelijk en zijn snel aan te brengen. Doordat de opdruk wordt beschermd door een laminaat, is dit label bestand tegen water, olieën, chemicaliën en vuil. Dit soort kabel labels zijn ideaal voor data en telecom, maar zijn ook zeer geschikt voor elektra kabels.
Met de onze wikkellabels kun je kabels en snoeren efficiënt identificeren doordat het label eenvoudig aan te brengen is rond de kabel. Het is hierbij mogelijk om dezelfde code meerdere keren op het label te drukken, zodat de kabel van alle kanten te identificeren is. Ideaal voor een snelle applicatie.

Op zoek naar een perfecte pasvorm voor jouw kabel label? Kies dan voor een hittekrimpende sleeve, speciaal gemaakt voor draad en kabelidentificatie. Deze kabel label is makkelijk rond de kabel te rijgen, en past na verhitting precies rond de kabel of draad. Geen bedrukking nodig? Kijk dan eens naar onze krimpkousen.

Wanneer het permanent vastzetten van een identificatie label niet vereist is, kun je kiezen voor een van onze tags. Dit soort kabel labels kunnen met een kabelbinder aan een draad, snoer of kabel bevestigd worden. Tags kunnen gebruikt worden voor identificatie van kabels en draden, maar ook als veiligheidslabel in combinatie met Lockout producten.

Printen kabel labels

Al onze kabel labels zijn uitermate geschikt voor een bedrukking. Dit werkt het beste met een van de labelprinters (https://www.nedelko.nl/identificatie/printers) van Brady (merken/brady) of ons eigen merk ProLabel (merken/prolabel). Ieder labelprinter die wij aanbieden print labels van hoge kwaliteit en kunnen diverse soorten materialen aan.

Benieuwd naar welke kabel labels geschikt zijn voor jouw labelprinter? Neem dan contact (/contact) met ons op. Onze specialisten helpen je verder.

Persoonlijk advies van een codeerspecialist?

We begeleiden jou vanaf de keuze van de labels, tot de installatie van de software en de printer en desgewenst zelfs de integratie met jouw bestaande database of ERP systeem.

Identificatie-oplossingen van Nedelko

Meest complete aanbod

Dankzij het uitgebreide assortiment aan labels en printers kunnen wij een invulling geven aan al jouw codeerproblemen.

Meer dan 30 jaar ervaring

Met ruim 30 jaar aan ervaring kunnen onze codeerspecialisten jou helpen bij het zoeken naar de beste identificatie-oplossing.

Gratis on-site installatie

Wil je een specialist op locatie hebben die de printer voor je instelt? Geen probleem. Wij bieden een installatie service op locatie aan door heel Nederland.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends