Absorptiemateriaal

Nedelko is jouw partner in het beschermen tegen het lekken en morsen van stoffen welke het milieu of de veiligheid bedreigen. Werknemers of apparatuur beschermen? SPC-producten zijn de oplossing! Je kunt erop vertrouwen dat onze sorbents de werkplekken vrijhouden van morsen, druppelen of lekken. Sta er op, plaats het onder jouw machine of werkstation, maak de vloer ermee schoon of gebruik het als doekje. Het maakt niet uit hoe je onze materialen gebruikt om jouw werkplek veilig te krijgen en te houden. Voor iedere situatie en vloeistof is er een passend product.
 

Alle categoriën

Lekken van milieugevaarlijke stoffen

Hoe voorzichtig men ook is op de werkvloer, het kan onverhoopt voorkomen dat milieugevaarlijke stoffen lekken. Zo kunnen machines olie gaan lekken, er gaat iets kapot in een laboratorium, een afsluiter in de petrochemie drupt of er valt een vat kapot in de voedingsindustrie. Wanneer dit gebeurt dienen de milieugevaarlijke stoffen direct opgeruimd te worden om erger te voorkomen.

Opruimen gevaarlijk stoffen

Nedelko heeft een ruim assortiment aan absorptiematerialen welke geschikt zijn voor tal van toepassingen. Er zijn absorptiematerialen speciaal voor chemicaliën, welke een hoge absorptiekracht hebben. Deze groene producten zijn verkrijgbaar in doeken, rollen, kussens en slangen. Ook speciaal voor diverse soorten olie heeft Nedelko absorptiemateriaal. Deze olie absorptiemateriaal wordt aangegeven met de kleur wit en absorberen alleen maar olie. De rest van de vloeistoffen wordt afgestoten. Voor universeel gebruik van bijvoorbeeld koelvloeistoffen, oliën en vloeistoffen op oliebasis, oplosmiddelen, water en vloeistoffen op waterbasis heeft Nedelko grijs absorptiemateriaal.

 

Waar gebruik je welk soort absorptiemiddel?

  • De flexibele rollen, ook wel SOC’s, worden gebruikt rondom een verontreiniging;
  • De doeken worden gebruikt als een vervuiling is verspreidt;
  • De kussens worden gebruik voor moeilijk toegankelijke plaatsen, zoals in een kuil of onder een lek;

De kleuren van de absorptiematerialen geven het gebruik weer: groen voor chemicaliën, wit voor oliën en grijs voor universele toepassingen.

Toepassing absorptiekits

Om het eenvoudig te houden en spullen bij elkaar te houden, biedt Nedelko een aantal standaard absorptiekits aan. Deze absorptiekits, ook wel spill kits of interventie kits, bestaan uit diverse absorptiematerialen en andere items om snel te kunnen handelen bij een calamiteit. Absorptiekits zijn beschikbaar in tassen, karren, boxen, containers, bakken en caddies en bevatten ofwel universele absorptiematerialen, ofwel oil-only absorptiematerialen ofwel chemie-bestendige absorptiematerialen.   

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends