Tankdouches

Tankdouches

De tankdouche zorgt al jaren voor bijkomende veiligheid in de chemische en petrochemische industrie, de procesindustrie, de scheepvaart en offshore. Wanneer er zich een incident voordoet, zorgt de tankdouche ervoor dat slachtoffers meteen kunnen douchen met water op een aangename temperatuur. Dit gebeurt met water uit de opslagtank, waardoor onafhankelijkheid van het waternet gegarandeerd is en uitval uitgesloten. Er is evenmin een aansluiting nodig op het stroomnet.

Plaatsing tankdouche

Een tankdouche kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het toestel produceert water aan een comfortabele temperatuur, waardoor er geen risico op onderkoeling bestaat. De tankdouche heeft een watertank van 350 tot 2.000 liter die kan aangesloten worden op de vaste (drink)waterleiding. De douche kan ook gebruikt worden op plaatsen waar geen watertoevoer aanwezig is. Uitgangspunt is altijd dat de tankdouche minstens 15 minuten gebruikt kan worden in geval van een incident. We gaan hierbij uit van een debiet van ongeveer 80 liter per minuut (Europese normen zoals de NEN-EN 15154-3 en DIN 12899-3:2009). Een tankdouche van Nedelko is ook toe te passen in Ex zone 1 & 2.

Constructie tankdouche

De basisconstructie van de tankdouche, zoals het frame, de bevestigingen, de leidingen, de koppelingen en de zijwanden, zijn uitgevoerd in duurzaam en onderhoudsvrij roestvrijstaal. De watertank is altijd uitgevoerd in glad rvs om een optimale waterkwaliteit te kunnen waarborgen. De overige componenten zijn van de hoogste kwaliteit. Ze maken de douche compleet en zorgen voor de meest betrouwbare industriële tankdouche die verkrijgbaar is.
 

Kostenbesparing met tankdouche

Niet alleen is een tankdouche goed voor de veiligheid, het toestel is ook kostenefficiënt. Ze kan geïnstalleerd worden zonder vaste wateraansluiting. Het is zelfs afdoende om een koudwateraansluiting te gebruiken. Op deze manier minimaliseert het de werkzaamheden voor onder andere de planning, de installatie en het onderhoud van het leidingnet.

Een tankdouche behoeft weinig elektrische werkzaamheden, omdat alleen de dompelverwarming voorzien dient te worden van stroom.

Tankdouche huren

Heb je de tankdouche maar tijdelijk nodig? Bij Nedelko kun je een tankdouche huren. Vraag naar de beschikbaarheid van onze huurtoestellen.
 


Downloads
Nedelko - Tankdouches

Nedelko - Technische tekening tankdouche

Nedelko - Overzicht tankdouches en opties 2021

 

Video's 
Youtube - Tankdouche

Youtube - Tank Shower Heater

 

Neem contact met mij op!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +32 3 826 99 99
Plaats een order

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends