Nooddouche kopen

Nooddouche kopen

Nedelko heeft een uitgebreid aanbod nooddouches. Een nooddouche is een veiligheidsvoorziening om personen te helpen die per ongeluk in aanraking zijn gekomen met bijtende of giftige stoffen. Een nood- en oogdouche moet verplicht aanwezig zijn in ruimtes waar gewerkt wordt met stoffen die o.a. ontplofbaar, ontvlambaar, giftig en/of bijtend zijn. Meer informatie over de relevante soorten gevaarlijke stoffen vindt u hier.
 

Waaraan moet een oog- en nooddouche voldoen?

 • Snel bereikbaar zijn. 
 • Aangesloten zijn op het waterleidingnet.
 • Een capaciteit aankunnen van minimaal 40 tot 80 liter per minuut.
 • Eenvoudig te bedienen zijn.
   

Voor oogdouches geldt dat de oogspoelvoorziening ernstig letsel moet voorkomen of beperken als iemand in aanraking is gekomen met agressieve of brandbare stoffen. Bij aankoop van een oogdouche moet u altijd rekening houden met artikel 34 van de Wet milieugevaarlijke stoffen. De belangrijkste aspecten van een oogdouche zijn:

 • De oogdouche moet binnen de 10 seconden bereikbaar zijn (bij opslag van zuren is dat binnen de 6 seconden).
 • De oogdouche moet binnen een afstand van 30 meter van de gevaarbron geplaatst zijn (bij opslag van zuren is dat 3 meter).
 • De waterstralen moeten zacht zijn, anders treedt er oogbeschadiging op door de waterstraal zelf.
 • De ogen moeten minstens gedurende 5 minuten gespoeld te kunnen worden. De aanbevolen spoeltijd is 15 minuten.
 • Ook spoelen met te koud water kan oogbeschadiging veroorzaken, daarom is een constante watertemperatuur van ongeveer 25°C aanbevolen.

 

Alle nooddouches van Nedelko zijn van het hoogwaardige merk FSP-Tech en voldoen aan alle gestelde kwaliteitsrichtlijnen. Onze specialisten adviseren u graag bij het zoeken naar het meest geschikte model voor uw situatie.

Enkele nooddouches die wij kunnen leveren zijn: tankdouches, vorstveilige douches, onverwarmde douches, decontaminatie units, oogspoelbakken en oogdouches.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +32 3 826 99 99
Plaats een order

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends