Montageband

Het ruim opgezette assortiment montagebanden van BAND-IT® bestaat uit een reeks zeer sterke RVS banden, die een zeer goede weerstand bieden tegen o.a. oxidatie en verwering. Door de keuze uit verschillende soorten RVS-types en de mogelijkheid tot het kiezen tussen gecoat en ongecoat (geldt echter alleen voor 316 RVS en All Purpose montagebanden), is er voor iedere toepassing de juiste montageband te vinden. Samen met de vele accessoires, zoals sluitingen en (schroef)klemmen bespaar je zowel tijd, geld als moeite tijdens de installatie.

Toepassingen montageband

Montageband is multifunctioneel en is onmisbaar bij iedere installateur. Het wordt vooral gebruikt voor het ophangen van afvoerbuizen, luchtkanalen en verwarmingsbuizen, maar wordt in de praktijk gebruikt voor tal van situaties. Montageband kan op iedere locatie op maat geknipt worden, is buigbaar en kan direct gebruikt worden. Bevestig het met een schroef, spijker, bout of muuranker en geniet van direct resultaat.

Verschillen RVS 201, RVS 304 en RVS 316

Montageband van BAND-IT® is verkrijgbaar in RVS 201, RVS 304 en RVS 316. RVS 201 is een relatief goedkope oplossing voor het gebruik van roestvrij staal en bevat circa 17% chroom en 5% nikkel. De legering kan snel oxideren, maar niet roesten. Montageband van RVS 201 is ideaal voor gebruik binnenshuis. Voor gebruik buiten wordt er vaker gekozen voor een hogere legering, namelijk RVS 304 en RVS 316.

 

RVS AISI 304 wordt ook wel de 18/8 legering genoemd (18% chroom en 8% nikkel). RVS 304 zorgt voor een goede sterkte in verhouding tot de goede vormbaarheid van het materiaal, waardoor de legering geschikt is voor vele binnen- en buitentoepassingen. RVS 304 is ietwat gevoelig voor chloriden en zuren, die (plaatselijk) corrosie kunnen veroorzaken. Daarom zijn extremere omgevingen, zoals zeewater en kustgebieden, mogelijk niet geschikt voor RVS AISI 304. Voor iedere andere binnen- of buitentoepassing kan RVS 304 montageband gebruikt worden.

RVS AISI 316 bevat naast 16% chroom en 10% nikkel, ook nog 2% molybdeen. Door het hoge nikkelpercentage en de toevoeging van molybdeen, is RVS 316 beter bestand tegen chloriden en corrosie. Gebruik daarom voor agressieve toepassingen, zoals water en kustgebieden, op een drukke weg, vlakbij de industrie of laboratoria RVS 316 montageband.

Persoonlijk advies van een specialist?

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends