Klittenband

Klittenband van het merk VELCRO® bundelt kabels, snoeren en draden op een slimme en veilige manier. Het merk ontwikkelt klittenband voor een enorme verscheidenheid aan industriële toepassingen. Het wordt gebruikt in de textielindustrie, maar kent ook andere (industriële) toepassingen... bijvoorbeeld bij de verwerking van data- en telecommunicatiekabels. Hier is het bundelen met klittenband verplicht om het insnoeren van kabels te voorkomen. Het klittenband is sterk, herbruikbaar, makkelijk verstelbaar en zorgt ervoor dat kabels niet beschadigd raken.

Klittenband

Klittenband als kabelbinder

Klittenband bestaat uit twee lagen. Een laag heeft haakjes en de andere laag heeft lusjes. Wanneer deze twee lagen tegen elkaar aan gelegd worden, grijpen de haakjes zich vast in de lusjes. Zo blijft klittenband vastzitten. Pas wanneer er meer kracht wordt gezet, dan schieten de haakjes weer los, wat een scheurend geluid veroorzaakt. Doordat de haakjes weer terugbuigen naar hun oorspronkelijke staat, kan klittenband vaker gebruikt worden. Om deze reden kan klittenband heel goed gebruikt worden bij kabelmanagement als kabelbinder. Zo is het eenvoudiger kabels bij een bundel te voegen, of juist te verwijderen wanneer dit nodig is. 

Sterkte klittenband

Een goed stuk klittenband heeft ca. 88 haakjes per cm2. Hoe meer haakjes per cm2, hoe sterker het klittenband. Echter heeft een klittenbandverbinding niet alleen te maken met het aantal haakjes per cm2. Het hangt ook samen met de grootte van het stuk klittenband en hoe goed het klittenband aangedrukt wordt. Hoe beter de lusjes in de haakjes ingebed zitten, des te krachtiger de verbinding. Ook ligt het eraan hoe het klittenband op elkaar ligt. Gaat het om een gebogen of flexibele verbinding, zal het minder sterk zijn dan een stijf oppervlak.

Toepassingen klittenband

VELCRO® ontwikkelt klittenband voor een enorme verscheidenheid aan toepassingen. De klittenbandsluitingen zijn herbruikbaar, eenvoudig opnieuw te bevestigen en verminderen productietijd, materiaalkosten en arbeidstijd. Het klittenband kan niet alleen gebruikt worden voor kabelbeheer, maar ook voor het monteren van zonnepanelen, voor gebruik in de medische sector of de autobranche. Wat de toepassing ook is, de klittenbandsluitingen zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor krachtige bevestiging en veel ontwerpflexibiliteit.

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends