Kabelwartel

De unieke en hoogwaardige kabelwartels van het eigen label ProGland bieden een duurzame en waterdichte oplossing voor allerlei kabeldoorvoeringen. De gemakkelijke en zeer snelle montage zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing... en dat scheelt op zijn beurt weer in de kosten. De wartels zijn verkrijgbaar in een polyamide, messing en RVS versie en in uiteenlopende maten (zowel metrisch, als PG). Uiteraard zijn de nodige accessoires en gereedschappen beschikbaar om de kabelwartels optimaal in te kunnen zetten.

Kabelwartel

Frontfix kabelwartel

De Euro-Top FrontFix is een uniek kabelwartel concept dat de behoefte aan traditionele verbindingen met schroefdraadfittingen of borgmoeren elimineert. Dit is mogelijk door een nieuw ontwikkeld verankersysteem en een speciaal veermechanisme, die de kabelwartel tijdens de montage in positie houdt en voorkomt dat het gaat draaien. Het voordeel is dat er geen schroefboring of contramoer nodig is, wat vooral bij dunwandige behuizingen een uitkomst kan zijn. Een speciaal vergrendelmechanisme vereenvoudigt de montage van de kabelwartel aanzienlijk wat een tijdsbesparing van ongeveer 70% garandeert ten opzichte van traditionele wartels.

Materiaal kabelwartel

ProGland biedt een groot scala aan kabelwartels, waaronder kabelwartels van polyamide. Deze kabelwartel is zeer geschikt voor industriële toepassingen, omdat ze voldoen aan alle eisen voor industriële omgevingen, zowel binnen als buiten. Iedere kabelwartel beschikt over de juiste certificaten en zijn daarom op iedere plek toepasbaar. Ook de kabelwartels gemaakt van messing en RVS zijn uitermate geschikt voor de industrie. Dit soort kabelwartel is extreem sterk, hebben een hoge mate van dichtheid, zijn stootvast en hebben een hoge trekontlasting van de kabels.

Kabelwartel voor drukvereffening

Speciaal voor armaturen of apparatuur waar overdruk in kan ontstaan, biedt Nedelko een mooie oplossing; een kabelwartel voor drukvereffening. Op deze manier wordt voorkomen dat er watercondensatie optreed in afgesloten behuizingen. Ideaal voor buitentoepassingen en vochtige industriële (binnen)toepassingen.

De kabelwartel voor drukvereffening is voorzien van een intern ventilatiesysteem, waardoor de behuizing kan ‘ademen’. Op deze wijze kan er lucht naar binnen en naar buiten stromen, om eventuele overdruk te voorkomen. De hydrofobe filter zorgt er op zijn beurt voor dat er geen vocht binnen kan dringen, waardoor de behuizing watervrij blijft en er geen condensatie kan optreden. De hoge trekontlasting zorgt daarbij voor extra veiligheid.

De kabelwartel voor drukvereffening is verkrijgbaar in messing en in polyamide en daarnaast beschikbaar in verschillende formaten. Door de IP66/IP67 waarde is deze kabelwartel uitermate geschikt voor vochtige (buiten)toepassingen. Ook kan deze wartel extreme temperaturen weerstaan, van -20°C tot wel +100°C.

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends