Kabel- & installatiemateriaal

Met het kabel- en installatiemateriaal van Nedelko weet je zeker dat jouw elektra goed en veilig kan worden geïnstalleerd. De grote variatie aan installatiematerialen biedt voor elke situatie de juiste oplossing. Onder meer installatiematerialen van diverse bekende A-merken als ABB, Amphenol en Flexicon behoren tot het assortiment.

Kabelmanagement oplossingen

Hoewel veel apparatuur tegenwoordig draadloos werkt, zijn kabels nog vaak noodzakelijk. Helaas zijn de meeste kabels vrij opvallend en liever wil je deze niet in het zicht hebben. Het kabel- en installatiemateriaal van Nedelko biedt jou de mogelijkheid jouw kabels op een overzichtelijke en duidelijke manier weg te werken. Onze kabelmanagement oplossingen, zoals de welbekende kabelbinder, de kabelklem, klittenband van o.a. VELCRO® en ons handige spiraalband geven jou de materialen in handen om losse kabels te organiseren. Begin vandaag nog met kabelmanagement en zorg voor een overzichtelijke werkplek.

Voordelen kabelmanagement

Kabelmanagement lijkt een eenvoudig klusje. Feitelijk is het niets meer dan het wegwerken van kabels en snoeren, maar in de praktijk is niets minder waar. Kabelmanagement gaat verder dan dat. Wanneer kabels en snoeren niet goed georganiseerd zijn, kan dat gevaar opleveren. Denk hierbij aan:

  • Rondslingerende kabels zorgen voor een onveilige situatie. Iemand zou zomaar lelijk kunnen struikelen of per ongeluk vast kunnen blijven hangen in de kabels, waardoor er een duur apparaat op de grond zou kunnen vallen. Zet veiligheid voorop.
  • Veel ongeordende kabels bij elkaar trekken veel stof aan. Wanneer de kabels warm worden, kan dit in het ergste geval leiden tot brand.c
  • Uit onderzoek is gebleken dat werknemers beter presteren op een nette werkplek. Met een juist kabelmanagementsysteem zorg je voor een overzichtelijke werkplek.
  • Wanneer je je kabels wegwerkt, bescherm je tegelijkertijd ook je kabels. Op deze manier komt er bijvoorbeeld minder vaak een kabelbreuk voor. Hierdoor kunnen de kabels langer meegaan dan wanneer ze in kluwen op de grond liggen.

 

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, is kabelmanagement een vereiste. Kabelmanagement zorgt ervoor dat iedereen prettig en fijn kan werken en dat werkplekken goed georganiseerd en schoon zijn. Ook zorgt goed kabelmanagement voor kostenverlaging, doordat kabels stukken langer meegaan door goed onderhoud.

Kabelinstallatie

Al ons kabel- en installatiemateriaal is geschikt om kabelmanagement direct toe te passen. Door het grote aanbod kun je namelijk meteen aan de slag. Gebruik een aantrektang om onze kabelbinders met de juiste trekkracht aan te trekken. Zo voorkom je beschadigingen aan kabels of materialen. Of gebruik een kabelwartel voor een veilige en waterdichte doorvoer van kabels.

Wil je kabels, draden en snoeren extra beveiligen, kies dan voor een beschermkous of een krimpkous. Hierdoor slijten de kabels minder en is de kabel beter bestand tegen corrosie en chemicaliën. Dit is ideaal voor de industrie of de petrochemie.

Kabelidentificatie

Soms vraagt een toepassen om goede identificatie van bepaalde kabels of snoeren. Bij een calamiteit of andere ernstige situatie kan er veel tijd verloren gaan met bijvoorbeeld het opsporen van kabels die niet de juiste ID's hebben. Dankzij professionele labels weet je in één oogopslag welke kabel bij welk onderdeel hoort. Op deze manier kunnen defecten en storingen eenvoudig worden opgespoord, wat tijd, geld en zenuwen bespaart.

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends