Veiligheidspictogram

De veiligheidspictogrammen van Brady zorgen voor duidelijke signalering. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan de veiligheid op de werkvloer. Het assortiment bestaat uit pictogrammen en veiligheidsborden en voldoet aan de huidige NEN-EN-ISO 7010 norm. De pictogrammen zijn beschikbaar in verschillende formaten, uitvoeringen en materialen. Zelfs onder zware omstandigheden zijn ze na jaren nog goed leesbaar en kleurvast. Naar wens kan de signalering zelf gemaakt worden op één van de speciale labelprinters.

Alle categoriën

Functie veiligheidspictogram

Veiligheidspictogrammen geven zeer belangrijke informatie weer. Door de goed herkenbare felle kleuren en duidelijke vormen, ziet iedereen in één oogopslag welke boodschap een veiligheidspictogram wil uitdragen. Juist doordat veiligheidspictogrammen zoveel zeggen zonder woorden én daarbij internationaal te interpreteren zijn, zijn ze niet weg te denken uit onze samenleving. Want niet alleen kun je deze vinden in alle openbare ruimtes, maar ook binnen bijvoorbeeld kantoren en op bouwlocaties.

Kleuren en betekenissen veiligheidspictogram

Alle verschillende veiligheidspictogrammen zijn gemaakt volgens internationaal vastgelegde principes. De goed uitgedachte combinatie van kleur en vorm geven het bord een eenzijdige betekenis mee. We kunnen de volgende kleuren en vormen onderscheiden:

 

Middels symbolen wordt de betekenis nóg specifieker. Een verbodspictogram met rode streep zonder symbool duidt bijvoorbeeld een algemeen verbod aan, maar als je hier een symbool van een sigaret bijvoegt, wordt dit een ‘verboden te roken’ veiligheidspictogram.  

Zichtbaarheid veiligheidspictogram

Niet alleen is de combinatie tussen kleur, vorm en symbool belangrijk, maar ook de plaatsing van de veiligheidspictogrammen. De borden communiceren namelijk bepaalde risico’s of geven instructies, precies dáár waar het nodig is. Als men een veiligheidspictogram té laat opmerkt, of als het ergens gehangen wordt waar het niet relevant is, schiet het zijn doel totaal voorbij. Daarnaast is een goede zichtbaarheid essentieel. De norm ISO 3864 berekent volgens een formule de minimumafmetingen van een veiligheidspictogram, zodat deze te allen tijde gelezen kunnen worden. Bovendien moet er gelet worden op lichtinval. Veiligheidspictogrammen voor vluchtwegen, reddingsmiddelen en brandbestrijding moeten immers ook bij lichtuitval goed zichtbaar blijven.

Materialen veiligheidspictogram

Een correcte veiligheidsidentificatie garandeert de veiligheid op het werk of in de openbare ruimte. Of het nu buiten, of binnen is, of koud of warm is. Om een zo goed mogelijke oplossing te bieden voor jouw locatie, kan Nedelko veiligheidspictogrammen op verschillende materialen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan zelfklevend overgelamineerd polyester, pictogrammen op polypropyleenplaat, stevig aluminium of fotoluminescente materialen.

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends