SJR Group Rotterdam

5 Oktober, 2017

SJR Group

SJR is een allround tankbouwer met meer dan 50 jaar historie. De kernactiviteiten van het bedrijf zijn het produceren, isoleren, repareren en modificeren van opslagtanks, procestanks en drukvaten. In de state-of-the art productielocatie met kantoor in de Rotterdamse haven kunnen tanks tot een diameter van 24 meter en een hoogte van 32 meter gebouwd worden. Door de gunstige ligging van de productieloods aan het water kan het bedrijf gemakkelijk de tanks over de hele wereld verschepen.

Oplossing:

Prolumia werd benaderd door SJR Group om een verlichtingsadvies uit te brengen voor de nieuwe productiehal van Sloot tankbouw, waar tanks worden gebouwd die voornamelijk worden gebruikt in de petrochemie. In deze nieuwe hal van maar liefst 40 meter hoog worden allerlei montage- en constructiewerkzaamheden uitgevoerd, goede verlichting is hierbij essentieel om nauwkeurig te kunnen werken. SJR Group stelde dan ook zeer hoge eisen aan de hoeveelheid licht (±350 lux op vloerniveau), wat gezien de hoogte van de hal een flinke uitdaging was!

De verlichtingsspecialisten van Prolumia hebben uiteindelijk gekozen voor de Prolumia LED Pro-Bay II serie. Door de beschikbare lenzen en vermogens tot 300W is deze serie perfect voor gebruik op grote montagehoogtes. De armaturen zijn uitgerust met medium power Nichia LED’s en Meanwell driver wat resulteert in een zeer hoge lichtopbrengst van 130 Lm/W. In totaal werden er 56 300W LED Pro-Bay II armaturen geïnstalleerd waarmee het gevraagde lichtniveau ruimschoots behaald is.