Lockout Tagout voor Yara Sluiskil

5 Oktober, 2017

Yara’s ammoniakproductiesite in Sluiskil, de grootste van Europa, zet Lockout/Tagout van Nedelko in tijdens onderhoudswerkzaamheden. Yara Sluiskil Yara, dé producent van minerale meststoffen, heeft Lockout/Tagout-oplossingen geïmplementeerd in haar grootste ammoniakproductsite. De site in Sluiskil verwerkt elk jaar 1,8 miljoen ton ammoniak tot nitraatkunstmest en speelt daarmee een belangrijke rol in Yara’s missie om wereldwijd voor betere landbouwopbrengsten te zorgen. De veiligheidsproducten van Nedelko versterken daarin Yara’s indrukwekkende staat van dienst op het gebied van veiligheid op de werkplek.

De locatie van Yara in Sluiskil is in werking sinds 1928 en maakt daar gebruik van een gemengd machinepark. Vandaag de dag speelt Lockout/Tagout een duidelijk zichtbare en onbetwistbare rol in veilige onderhoudswerkzaamheden in Sluiskil volgens Hans Klandermans, Process Safety Specialist bij Yara. Ook zei Hans Klandermans:” De voorbereiding en communicatie bij de lancering van Lockout/Tagout in Sluiskil in 2011 werpt nu haar vruchten af: alle werknemers zijn alerter voor veiligheid en er zijn betere veiligheidsgaranties voor onze onderhoudswerknemers en aannemers."

Nedelko biedt ondersteuning

In de fase van het creëren van installatie specifieke vergrendelingsprocedures heeft Nedelko veel ondersteuning geboden bij het bedenken en verwezenlijken van Lockout/Tagout. Samen met Yara en Brady ontwierp Nedelko Lockout/Tagout procedures, die installaties isoleren en informatie verstrekken over de locatie van specifieke sloten, waarom ze werden aangebracht en door wie. Door deze informatie kan Yara de installaties sneller opstarten na het desbetreffende onderhoud.

Lockout/Tagout in werking

Wanneer er zich een kritieke toestand voordoet tijdens onderhoudswerkzaamheden, maakt Yara Sluiskil gebruik van een Logout/Tagout procedure die uitgevoerd moet worden binnen 24 uur of sneller. Onderhoudsacties worden meestal voor een bepaalde tijd aangevraagd via een werktoelatingsaanvraag. Deze formulieren worden dagelijks verzameld en worden besproken met de belanghebbende. Als deze onderhoudsacties worden goedgekeurd zet de nachtploeg de desbetreffende installaties in “Lockout”. Per onderhoudsactie worden de sleutels van de hangsloten verzameld in een Lockbox die vervolgens wordt vergrendeld door een ploegleider. De volgende ochtend kunnen de onderhoudsteams direct en veilig aan de slag.

Communicatie

Lockout/Tagout verandert de manier waarop professionals veiligheid benaderen. Dit vraagt om een mentaliteitswijziging en daarom zijn duidelijke communicatie en bewustwording noodzakelijk om professionals te informeren over de veranderde aanpak. Bekijk hier het aanbod Lockout/Tagout van Nedelko of neem contact met ons op via e-mail of telefoon.