Koning Willem-Alexanderbrug Breda

5 Oktober, 2017

Oplossing:

In het jaar 2007 is het water teruggebracht in de binnenstad van Breda. Om de haven weer bereikbaar te maken voor de pleziervaart van de Brabantse stad, is de in de volksmond genoemde Trambrug vernieuwd en verhoogd. De brug heeft de naam Koning Willem-Alexanderbrug gekregen om zo het aantreden van de nieuwe koning te eren. 

Project Trambrug

Het project betrof het vernieuwen en verhogen van de bestaande brug, bij de werkzaamheden behoorde ook het aanpassen van de toen huidige verlichting. 

In de nieuw gebouwde brugleuning is een LED Diamond II serie strip gemonteerd, waardoor deze niet zichtbaar is. De leuning wordt 's avonds rijkelijk verlicht door de warm witte lichtkleur (3000K) van de LED strips. Onder de brug is er een gedicht afgebeeld van Yvonne Né: "Ineens is er dit brede contact met dingen waarvan wij niet wisten dat ze zo koninklijk zijn en altijd al in en buiten ons hebben bestaan". Het gedicht, wat gegoten is in het beton dat de brug draagt, wordt tevens belicht door de LED strips van Prolumia. 

Het project is in 2014 opgeleverd aan de gemeente Breda. Nu anderhalf jaar later straalt de naar onze Koning vernoemde brug nog steeds in de Brabantse stad Breda.