Nedelko behaalt niveau 3 op de CO2-prestatieladder

25 April, 2023

Nedelko heeft onlangs niveau 3 behaald op de CO2-prestatieladder. Dit certificaat onderstreept de inzet van Nedelko om haar CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan een duurzame bedrijfsvoering. In deze blog bespreken we wat de CO2-prestatieladder is, waarom het belangrijk is en welke stappen wij hebben genomen om niveau 3 te bereiken.

CO2 Bewust Certificaat Niveau 3

Certificaat Niveau 3 CO2 prestatieladder - Nedelko

Wat is de CO2-prestatieladder?

De CO2-prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het verminderen van hun CO2-uitstoot en het bevorderen van een duurzame bedrijfsvoering. Het is een certificatiesysteem dat bestaat uit vijf niveaus. Hoe hoger het niveau, hoe duurzamer en CO2-neutraal het bedrijf is.

 

Waarom is de CO2-prestatieladder belangrijk?

Het verminderen van CO2-uitstoot is essentieel om de opwarming van de aarde te beperken en een duurzame toekomst voor ons allemaal te creëren. Bedrijven spelen hierin een belangrijke rol en de CO2-prestatieladder helpt hen om bewust te worden van hun uitstoot en stappen te nemen om deze te verminderen.

 

Wat heeft Nedelko gedaan om niveau 3 te bereiken?

Wij streven ernaar om onze CO2-voetafdruk te verkleinen door middel van diverse initiatieven. Zo heeft Nedelko geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor en distributiecentrum, waardoor duurzame energie wordt opgewekt en de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Nedelko_Zonnepanelen-Duurzaamheid CO2-prestatieladder

 

Daarnaast worden transportkilometers verminderd en wordt er gewerkt aan energie-efficiëntie in de verschillende kantoorpanden.

 

Nedelko Duurzaamheid Laadpaal CO2-prestatieladder

Naast deze initiatieven heeft Nedelko ook een CO2-footprint gemaakt, waarin alle CO2-uitstoot van het bedrijf in kaart is gebracht. Op basis van deze informatie zijn doelen gesteld om de uitstoot te verminderen en te voldoen aan de eisen van niveau 3 op de CO2-prestatieladder.

 

Wat betekent niveau 3 op de CO2-prestatieladder voor Nedelko?

Het behalen van niveau 3 op de CO2-prestatieladder is een belangrijke mijlpaal voor Nedelko. Het onderstreept de inzet van het bedrijf om bij te dragen aan een duurzame toekomst en verantwoordelijkheid te nemen voor de CO2-uitstoot. Wij willen hiermee laten zien dat wij niet alleen een toonaangevend technisch leverancier zijn, maar ook een verantwoordelijke en duurzame businesspartner.

 

Volgende duurzame stappen op de CO2-prestatieladder

We zijn van plan om ons in de toekomst verder in te zetten voor verduurzaming van onze bedrijfsprocessen en het verminderen van onze CO2-uitstoot. Het behalen van niveau 3 op de CO2-prestatieladder is slechts het begin en we kijken ernaar uit om samen met onze partners in de electrotechnische industrie een duurzame toekomst te creëren.

 

Op de hoogte blijven van onze MVO-stappen? Lees deze blog.

Of u kunt zich in schrijven voor onze nieuwsbrief.