Marechal

De ATEX Marechal Electric Decontactoren™ zijn voorzien van een geïntegreerde werkschakelaar. Deze unieke combinatie levert een veilig, betrouwbaar, compact en prijstechnisch voordelige oplossing voor het schakelen van motoren en elektriciteitsvoorzieningen in Ex omgevingen, een tijd en geld besparende oplossing. 

Bekijk de 'Full Catalogue' catalogus >

Bekijk de 'The Essential' catalogus >

Bewezen veiligheid in zware omstandigheden

De sterke combinatie tussen een snel ontkoppelbare stekker en contactdoos in een compacte behuizing, en de automatische isolatie van vermogen om het ontstaan van vlambogen te voorkomen, garanderen te allen tijde de persoonlijke veiligheid.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Drukvlakcontacten onder veerdruk verzekeren een betrouwbare elektrische verbinding. De contactpunten zijn voorzien van zilver-nikkel om te beschermen tegen corrosie. Dit resulteert in een lange levensduur, ook bij hoge aansluit-verbreek-frequenties.

Water- en stofdichte afsluiting met IP66/67 als standaard

De producten van Marechal worden automatisch waterdicht als de stekker in de contactdoos zit, waardoor er geen extra handelingen ten behoeve van de IP-waarde nodig zijn. De afdichting is bestand tegen stoomreiniging, hogedrukspuit en chemicaliën.

Betere controle over de uitrusting

De meeste Marechal stekkers en contactdozen kunnen optioneel van hulpcontacten worden voorzien. Hierdoor kunnen onder andere thermistors en controle- of signaalcontacten in één connector worden aangesloten.

Gebruiksveiligheid: hangslotvergrendeling

De optionele hangslotvergrendeling kan voorkomen dat een machine per ongeluk wordt aangesloten en opgestart tijdens onderhoud. Dit sluit naadloos aan bij de huidige veiligheidsprocedures. Wanneer de contactor fysiek ontkoppeld is, kan je de contactdoos middels een hangslot vergrendelen.

Het totale Marechal programma omvat ook connector oplossingen voor:

  • Kunststof en metalen behuizingen,
  • Multi contact connectoren (37 contacten)
  • Hoge stromen (600A/ 1000V)
  • Hoge temperaturen (240 graden ℃)
  • Breed EX. programma (Zones 1 & 2)  
  • (21 & 22 stof)
     

Bekijk hier meer informatie over de Marechal Evo Serie.

Marechal
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +32 3 826 99 99
Plaats een order

Relevante series

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Relevant toepassingsgebied