kabelbinder

Met de kabelbinders van ABB, Band-It, Elematic en Pro-Install worden kabels, draden of leidingen veilig bijeengehouden. 

Het pakket kabelbinders bestaat inmiddels niet alleen meer uit de Ty-Rap® – oorspronkelijk van Thomas & Betts, tegenwoordig van ABB – maar uit een uitgebreid assortiment kabelbinders dat ingezet kan worden voor de meest uiteenlopende doeleinden. Binders van kunststof met metalen sluiting, binders geheel uit kunststof en metalen binders die vooral gebruikt worden voor zware (industriële) toepassingen. Er zit ook een detecteerbare variant in het assortiment.

Kabelmanagement kabelbinder

Een kabelbinder is een handig hulpmiddel om kabels, snoeren, draden, leidingen en slangen te bundelen. Hoe klein een kabelbinder ook is, het speelt een grote en belangrijke rol in kabelmanagement. De kabelbinder is gemakkelijk in gebruik, de kostprijs is relatief laag en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een kabelbinder, ook wel bundelband, ty-rap (of tyrap), tiewrap (of tie wrap of tie-wrap), coissonbandje of sjorbandje genoemd, is een langwerpige strip met een opening of oog aan één zijde en de andere kant een geribbeld oppervlak. De opening heeft een kleine weerhaak. Wanneer het spitse uiteinde erin wordt gestoken, kan het stripje aangetrokken worden. Door het weerhaakje kan het uiteinde echter niet meer teruggetrokken worden; de lus kan alleen maar strakker. Wil je de kabelbinder op de juiste sterkte aantrekken, gebruik dan een aantrektang. Wil je de kabelbinder toch loskrijgen, dan is doorknippen de enige optie.

DETECTEERBARE KABELBINDER

Nedelko biedt een uitgebreide lijn aan detecteerbare kabelbinders van Elematic aan. Deze speciale kabelbinders kunnen geïdentificeerd worden door metaaldetectoren, röntgenapparatuur en door visuele inspectie. De kabelbinders zijn zeer geschikt voor toepassingen in de voedsel en farmaceutische industrie of in andere verontreinigingsgevoelige branches waar detectieapparatuur wordt gebruikt.

Detecteerbare producten zorgen ervoor dat ze een productiesysteem niet kunnen verontreinigen. Zo  helpen ze bedrijven om te voldoen aan de HACCP-voorwaarden in de voedingsindustrie, de GMP-richtlijnen in de farmaceutische sector en de algemene ISO 9000 normen.

RVS-KABELBINDER VS. KUNSTSTOF KABELBINDER

Een RVS-kabelbinder wordt gebruikt om kabels, draden en andere materialen samen te binden, zelfs onder zeer extreme omstandigheden. De stalen kabelbinders zijn gemaakt van hoogwaardig RVS. Ze zijn bestand tegen corrosie, straling, extreem lage, maar ook extreem hoge temperaturen en agressieve chemische verbindingen. 

Een RVS-kabelbinder heeft een hoge spankracht. Dit is ideaal voor industriële toepassingen, zoals de (petro)chemische industrie, de voedingsindustrie, de scheepsbouw, transport, offshore en vele andere zware omgevingen.

Een kunststof kabelbinder wordt ook gebruikt om draden, kabels, snoeren en andere materialen samen te binden maar. Aangezien kunststof niet geleid, worden ze voornamelijk toegepast voor het beheer van elektrische kabels.

Ook zijn er nog klittenband kabelbinders, zoals de VELCRO® Brand ONE-WRAP® Strap. Die zijn duurder dan standaard kabelbinders, maar zijn herbruikbaar, waardoor ze ook duurzaam zijn.

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends