Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal wordt gebruikt om kabels, slangen en leidingen te isoleren en te beschermen. Binnen diverse werkomgevingen komt het nog wel eens voor dat leidingwerk geïsoleerd dient te worden, of dat werknemers beschermd moeten worden tegen warme of juist koude machninecomponenten. Het isolatiemateriaal van Nedelko van de merken Elematic en Pro-Install zorgt voor goede bescherming en daarbij ook veiligheid op de werkplek.

Isolatiemateriaal

Waarom isoleren?

Wanneer men werkt met elektriciteit zijn er twee zaken van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. De materialen die gemaakt worden voor kabels dienen daarom minimaal deze twee eigenschappen te hebben. Wanneer de binnenkant van een kabel bloot komt te liggen is het nodig dit zo snel mogelijk dicht te maken, oftwel, te isoleren. Dit voorkomt beschadiging, kortsluiting of erger. Om kabels, slangen of leidingen te isoleren moet de isolatie voldoen aan uitstekende mechanische eigenschappen en moet het isolatiemateriaal ervoor zorgen dat er minimaal verlies van elektrische energie optreed.   

Isolatiekous

Isolatiekous van Pro-Install is gemaakt van hoogwaardig PVC en zorgt voor de juiste thermische isolatie en bescherming van kabels, bedrading, slangen, koppelingen en overige componenten. Ook worden ze voornamelijk toegepast in kabelbomen. De kousen zijn leverbaar in de kleuren zwart en geel-groen en zijn beschikbaar in diverse maten. Op deze manier is er voor iedere toepassing de juiste isolatiekous te vinden.

 

Ben je niet op zoek naar een isolerende PVC isolatiekous, gebruik dan een beschermkous van Elematic. Dit is een geweven polyester kous die gebruikt kan worden voor mechanische bescherming en bundeling van kabels en draden. De beschermkous is rekbaar, waardoor het perfect om diverse componenten sluit. Het materiaal rafelt minimaal, dus gebruik deze in combinatie met een van onze krimpkousen voor een perfecte afwerking.

Isolatietape

PVC isolatietape van het merk Elematic heeft een hoog isolerend vermogen (600 V), biedt goede mechanische bescherming en kenmerkt zich door de flexibiliteit van het materiaal. Het is zelfdovend en eenvoudig aan te brengen. De tape heeft een hoge slijtvastheid en een goede weerstand tegen zuren, basen en (sterk) wisselende weersomstandigheden. Ideaal voor toepassingen in civiele en industriële installaties, zoals de bouw.

Persoonlijk advies van een specialist?

PVC isolatiekous van ons private label Pro-Install wordt voornamelijk toegepast in kabelbomen. PVC isolatietape van het merk Elematic heeft een hoog isolerend vermogen (600 V), biedt goede mechanische bescherming en kenmerkt zich door de flexibiliteit van het materiaal.

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends