Beschermslang

Het omvangrijke assortiment van Flexicon bestaat uit flexibele beschermslangen en bijbehorende koppelingen voor elektrische bedrading en bekabeling. De producten van Flexicon voldoen aan de hoge eisen die de industrie stelt. De beschermslangen bieden optimale bescherming en zijn eenvoudig te monteren. Het pakket bestaat uit metalen (met of zonder kunststof mantel) en volkunststof beschermslangen.

Alle categoriën

Flexibele beschermslangen

Het Hygienic Range (HR) systeem van Flexicon bestaat uit 10 verschillende flexibele beschermslangen voor hygiënische toepassingen. Ze zijn verkrijgbaar in IP66-, IP67-, IP68- & IP69-uitvoeringen. De HR flexibele beschermslangen hebben een speciaal hygiënisch ontwerp en voldoen aan de EN1672-2- en EN ISO 14159-normen. Ze beschermen stroom- en datakabels tegen schade die veroorzaakt kan worden door mechanische, elektrische of omgevingsinvloeden. Binnen het assortiment vind je ook bijbehorende hygiënische, roestvrijstalen koppelingen, verbindingsdozen en accessoires. Daardoor is het assortiment uiterst geschikt voor de voedsel- en drankenindustrie en voor farmaceutische toepassingen. Alle producten zijn corrosiebestendig en vervaardigd uit grondstoffen die oor de FDA zijn goedgekeurd.

Kunststof koppelingen en beschermslangen

De kunststofkoppelingen van het merk Flexicon zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Denk hierbij aan de bouw, transport, productie en automatisering, maar ook aan de voedselindustrie waar hygiëne een topprioriteit is. 

De kunststofkoppelingen zijn gemaakt van Nylon (PA66) en gegoten uit één stuk, waardoor ze zeer stevig zijn. Door de minimale IP66-waarde, zijn de koppelingen erg bruikbaar voor toepassingen onder zware omstandigheden. Zo zijn ze ook getest om trillingen en schokken te doorstaan, volgens EN61373 Cat 2. De kunststofkoppelingen zijn uv-bestendig, hebben een ruim temperatuurbereik en een laag brandgevaar. Alle kunststofkoppelingen van Flexicon zijn bovendien halogeen-, zwavel- en fosforvrij.

Combineer de kunststof koppelingen met de kunststof beschermslangen van Flexicon. Deze kunnen worden toegepast op plekken waar een mechanische bescherming van elektra leidingen en kabels nodig is. Of gebruik de koppelingen om slangen aan te sluiten op een aansluitdoos, zoals de weerbestendige Connectabox™ van Flexicon. Ook kunnen de kunststof koppelingen gebruikt worden om losse kabels te bundelen, waardoor het gebruik van kabelbinders of klittenband overbodig is.

Metalen beschermslang

Ook de metalen beschermslangen zijn flexibel en zijn bestand tegen extreme omstandigheden. Ze hebben een groot temperatuurbereik (tot wel 600 °C) en bieden daarbij een hoge mechanische bescherming. De metalen beschermslangen en metalen koppelingen bieden zeer hoogwaardige kabelbescherming voor toepassingen in onder andere de machinebouw, offshore, robotisering en spoorbouw.  

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends