Adereindhuls & kabelschoen

Adereindhulzen worden gebruikt op flexibele aders en kunnen een soldeervrije verbinding maken die niet gevoelig is voor storingen. De polypropyleen geïsoleerde koperen hulzen zorgen voor een perfect contact in de klemmenstrook. Ook zijn er kabelschoenen in alle soorten en maten. Afhankelijk van het toepassingsgebied gebruikt men een geïsoleerde of een ongeïsoleerde uitvoering, bijvoorbeeld voor het maken van elektrische verbindingen of het aanbrengen van elektrische bedrading in schakelborden.

Adereindhuls & kabelschoen

Kabelbescherming met adereindhuls

Een adereindhuls wordt gebruikt voor het creëren van een betrouwbare elektrische verbinding. Het koperen buisje van de adereindhuls beschermt de koperen draadjes aan de gestripte zijde van een kabel. De adereindhulzen van Nedelko zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zodat er voor iedere toepassing een adereindhuls beschikbaar is.

Gebruik adereindhuls

Een adereindhuls gebruiken is relatief eenvoudig. Als eerste dien je het uiteinde van de kabel te strippen. Afhankelijk van de dikte van de kabel kun je hiervoor een striptang of een kabelschiller gebruiken. Schuif de koperdraden in de adereindhuls tot ze net niet aan de andere kant van de huls uitkomen en gebruik hierna een krimptang zodat de adereindhuls strak om de draden komt te zitten. Krimp bij een geïsoleerde adereindhuls niet te gekleurde deel, maar het tinnen gedeelte. Nu is de adereindhuls klaar voor gebruik.

Kabelbescherming met kabelschoen

Een kabelschoen is een connector of verbindingsstuk tussen een kabels of een vlakke aansluiting. Denk hierbij aan een kopergeleider of een accu. Net als een adereindhuls wordt een kabelschoen om een kabel heen gekrompen met behulp van een krimptang of een perstang. Op deze manier wordt de kabelschoen op de juiste manier gemonteerd zodat er geen kortsluiting veroorzaakt wordt.

Overige kabelbescherming

Een adereindhuls of kabelschoen beschermt het uiteinde van kabels tegen draadbreuk of anderszins. Om de kabel zelf te beschermen, kun je kiezen voor onze krimpkous, onze beschermkous of het isolatietape van Elematic. Op deze manier zijn alle kabels optimaal beschermd en kunnen ze stukken langer meegaan.

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends