Duurzame energie opslag

De vraag naar elektriciteit groeit, maar met de duurzame energie opslagsystemen van Nedelko heb jij altijd energie wanneer jij het nodig hebt. Bewaar jouw opgewekte energie in batterijen en geniet direct van lage energiekosten en van een hoger vermogen van de netaansluiting. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een wagenpark of bedrijventerrein, maar ook om het piekvermogen af te toppen of een energiebuffer te hebben. Zo bespaar je tegelijkertijd kosten én ben je klaar voor de toekomst.

Vraag ook naar de mogelijkheden voor Verhuur energieopslag

Duurzame Energie Opslag behoefte

De noodzaak van opslag van elektriciteit in batterijen of accu’s is momenteel groter dan ooit. Het opwekken van energie, zoals met zonnepanelen of windmolens, is één ding, maar het vasthouden van de energie is een tweede. Het is namelijk zo dat de vraag naar energie steeds hoger wordt en het gaat voorkomen dat de huidige infrastructuur deze vraag niet meer kan beantwoorden. Door een duurzaam energie opslagsysteem vergroot je op een duurzame en snelle manier het vermogen van de netaansluiting en kun je tegelijkertijd een buffer creëren. Zo heb je altijd energie wanneer jij dat nodig hebt.

Toepassingen Duurzame Energie Opslag

Duurzame energie opslag kent vele toepassingen. De bekendste toepassing is het opslaan of bufferen van opgewekte energie. Op deze manier kun je een (tijdelijke) laadvoorziening creëren. Op deze manier kan het piekvermogen opgevangen worden, wat resulteert in peak shaving, oftewel het uitgesteld leveren van energie. Zo worden hoge kosten bespaard. Ook kan een energie opslagsysteem fungeren als een tijdelijke stroomvoorziening, waardoor je slim om kan gaan met energie. Zo kun je de continuïteit van werkzaamheden waarborgen zonder een vervuilende aggregaat neer te zetten. De opgespaarde groene energie kan dan als noodvoorziening optreden.

Netcongestie tegengaan met duurzame energie opslag

Vandaag de dag is het lastig de energietransitie vorm te geven. Soms wordt er te veel energie gevraagd, maar soms wordt er ook te veel energie in één keer opgewekt, wat het elektriciteitsnet niet aankan. Deze netcongestie, zoals dat genoemd wordt, wordt ook wel omschreven als een file op de netvoorziening. Om de congestie op te lossen, dient het net verzwaard te worden, maar dit kan langer dan een jaar in beslag nemen. Duurzame energie opslag biedt hierbij de uitkomst. Door alle opgewekte energie in accu’s of batterijen op te slaan, kunnen deze de energie op een gewenst moment terug geven aan het net. Zo hoeft de infrastructuur niet rigoureus aangepakt te worden en heb je een oplossing welke direct te implementeren is.  

Mogelijkheden duurzame energie opslag

Duurzame energie opslag is zeer veelzijdig en kan worden toegepast op een breed gamma aan bestaande en nieuwe applicaties. Het duurzame energie opslagsysteem van Nedelko kan energie uit vrijwel iedere bron opslaan en kan praktisch overal geïmplementeerd worden. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten geven je graag advies op het gebied van energie opslag voor jouw project.

 

Verhuur energieopslag

Vraag ook naar de mogelijkheden voor Verhuur energieopslag

Persoonlijk advies van een specialist?

Klaar om een belangrijke stap te zetten in de toekomst van energie opslag? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten geven je met alle plezier advies op het gebied van duurzame energie opslag voor jouw project.

Duurzame energie opslag van Nedelko

Duurzame samenleving

Nedelko zet zich in voor een duurzame samenleving voor mens, dier en milieu. Ons energie opslagsysteem is groen, stil geurloos en stoot geen CO2 af.

Versnelling energietransitie

Nedelko draagt bij aan een versnelling van de energietransitie. Door gebruik van ons energie opslagsysteem is er te allen tijde energie beschikbaar.

Schone energieoplossing

Nedelko biedt een schone energieoplossing voor diverse toepassingen, zoals wagenparken, bouwplaatsen, bedrijven of evenementen.

Uitgebreide kennis

Onze specialisten beschikken over uitgebreide kennis van energieopslag en bieden deskundig en onafhankelijk advies, waarbij we een totaaloplossing bieden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends