PBM's

Honeywell biedt het grootse assortiment aan veiligheidsproducten voor de industrie. Van persoonlijke beschermingsmiddelen voor de handen, ogen, oren en het hoofd van de werknemer, tot valbeveiligingsharnassen en ademhalingsbescherming. Deze beschermen de levens van werknemers – overal waar ze een risico lopen – en tegelijkertijd de operationele activiteiten van hun bedrijven. Honeywell Industrial Safety brengt veiligheid op een hoger plan.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Veiligheid op de werkvloer staat altijd hoog in het vaandel, vooral in de industrie. Niets is belangrijker dan iedere werknemer te behoeden voor eventuele gevaren. Om deze veiligheid te waarborgen bestaan er legio protocollen, wetten en regels. Een van deze aspecten is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Deze PBM’s zijn gericht op het beschermen van de werknemer onder verschillende omstandigheden en kunnen het risico op letsel, al dan niet blijvend, beduidend reduceren.

Soorten PBM's 

Er zijn verschillende soorten PBM’s te onderscheiden binnen de industrie. Zo is er de gehoorbescherming, welke kunnen variëren van oorrolletjes (demping tot ca. 10dB) tot oorkappen (demping tot 25 dB), tot zelfs otoplastieken (demping tot 30 dB). Ook bestaat er gelaatsbescherming, variërend van oog-, tot hoofd-, tot lasbescherming, welke zo ontworpen zijn dat het comfortabel draagt. Daarnaast is er adembescherming, waar onderscheid wordt gemaakt tussen stofkappen en hele maskers tegen dampen. Voor bescherming voor de handen, voor zowel bescherming tegen scherpe randen als de bescherming tegen gevaarlijke stoffen, is er de handbescherming. Tevens zijn er beschermende kleding en valbescherming beschikbaar, zodat ieder aspect van de industrie wordt meegenomen.

 


 

 

Wetgeving persoonlijke beschermingsmiddelen

Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om juiste arbeidsomstandigheden te creëren, wat inhoudt dat de werkgever hoofdverantwoordelijk is voor het verschaffen van de correcte persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast is de werkgever genoodzaakt de juiste instructies over het gebruik en onderhoud van PBM’s te geven. Als werknemer ben je verplicht de door de werkgever verstrekte PBM’s te gebruiken en tevens deel te nemen aan de aangeboden voorlichtingen van het gebruik.

Beschermingsmiddelen voor elke sector

Binnen de industriële sector komen verschillende situaties voor waar persoonlijke bescherming noodzakelijk is. Denk hierbij aan de voorkoming van een contact met chemicaliën, of het werken in de bouw met veel stof en zwaar gereedschap. In welke sector je ook zit… er is altijd een PBM geschikt voor jouw branche.

Persoonlijk advies van een specialist?

De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends